Съд в Лос Анджелис отклони едно от 11-те обвинения, издигнати срещу бившия

...
Съд в Лос Анджелис отклони едно от 11-те обвинения, издигнати срещу бившия
Коментари Харесай

Съдът отхвърли 1 от 11-те нови обвинения срещу Харви Уайнистийн

Съд в Лос Анджелис отклони едно от 11-те обвинявания, издигнати против някогашния кино продуцент Харви Уайнстийн, оповестява „ Варайъти ”. 

„ Съдия Лиза Ленч се съгласи да анулира обвиняването въз основа на изминал давностен срок, само че даде опция на прокурорите да променят обвинителния акт и да го показват още веднъж “, се споделя в изявлении на отбрана на обвинения. Неговите адвокати обявиха решението за „ значимо достижение “, и „ положително начало “. 

Самият Уайнстийн не взе думата по време на чуването. Той бе доведен в съда в инвалидна количка.

Бившият продуцент беше екстрадиран в Калифорния предходната седмица, с цел да чуе 11 нови обвинявания в обезчестяване от пет дами, случили по времето сред 2004 и 2013 г.  Адвокатите му подадоха тъжба против решението за екстрадиция, защото здравето на Харви Уайнстийн било влошено в резултат на захарен диабет и той се нуждаел от медицински грижи. Въпреки това прокуратурата в Ню Йорк, където се организираха предходните съвещания по делата против Уайнстийн, счита, че наказаният може да понесе екстрадиция в различен щат.

От новите обвиненията четири са за „ насилствен орален сексуален акт “, четири за „ обезчестяване “, две за „ побой “ и едно за „ принудително сексуално проникване “. Бившият продуцент продължава да твърди, че е изцяло почтен.  Ако съдът го признае  за отговорен по всички обвинявания, го грозят до 140 години затвор.

През март 2020 година Върховният съд на щата Ню Йорк осъди Уайнстийн на 23 години затвор за обезчестяване и насила към орален секс на асистентката Мириам Хейли и за обезчестяване на стилистката Джесика Ман.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР